Хочеш стати кращим вожатим України? Тобі сюди!                                                            Хочеш стати кращим вожатим України? Тобі сюди!

Оповіді дитячого табору Magic Camp

Корисні статті для батьків
Розмір шрифту: +

Чи безпечно їхати до дитячого табору, коли COVID-19 шугає за вікном?

Безпека дитини у таборі – важливе питання і для батьків, і для табору. Для досягнення найкращого результату потрібні спільні дії: зі сторони батьків – підготувати дитину, розповісти їх про усі потенційні небезпеки та налаштувати відповідним чином.

Не залякуванням! 

Інформуванням, обговоренням, програванням сценаріїв дій та поведінки.

Важливо також обговорити усі хвилюючі питання з адміністрацією табору: що робиться та що буде зроблено.

Табір, у свою чергу, повинен мати певний протокол заходів безпеки та безпечної поведінки учасників у таборі. Окрім того, запорукою успіху може бути детально продумана програма перебування дитини у таборі: так, щоби вона була зайнята цікавою та корисною для неї роботою, захоплена тими заходами, що пропонує табір, та не мала часу та бажання шукати пригод собі на нещастя.

Важливу роль відіграє встановлення довіри та поваги між учасниками та усіма дорослими у таборі. За допомогою діти повинні мати бажання звертатись у першу чергу до тих, хто поряд з ними і може швидко допомогти, а не чекати допомоги тільки від батьків, котрі далеко і просто фізично не здатні ані адекватно оцінити рівень небезпеки, ані надати негайну допомогу.

Батьки ж, у свою чергу, повинні бути впевнені, що їх діти зможуть отримати необхідну допомогу швидко і якісно: обговорити з адміністрацією табору усі хвилюючі їх питання та надати необхідну і повну інформацію про особливості дитини, її характер, хвороби, дієту, тощо. Тут також повинна бути довіра та взаємо-підтримка, тісний контакт та швидкий зв'язок.

Особливо важливим стає питання безпечної поведінки у таборі з появою у нашому житті пандемії COVID-19. Думаю, нам усім треба й себе, і дітей підготувати до життя з постійною турботою про чистоту рук, поверхонь та оточення.

То чи безпечно їхати до дитячого табору, коли коронавірус чатує за дверима (а можливо, вже й вдерся у вашу сім'ю, а ви про це поки що й не здогадуєтесь)?

Відповідь на це питання кожен дає собі сам, бо вона залежить від багатьох факторів:

  • що знає про COVID-19 та захист від нього сама дитина;
  • як вона ставиться до оточуючої її небезпеки;
  • чи захищає себе;
  • як до усього цього ставляться батьки;
  • як до усього цього ставиться адміністрація табору;
  • які заходи безпеки вживаються?

Щодо місць проведення наших розвивальних англомовних програм Magic Camp, то перебування у наших таборах буде здійснюватися за цим протоколом:

Протокол перебування у таборі в часи COVID-19 

Вірус найбільш заразний за 4 дні до появи симптомів. Тому ви можете й не знати, що у вас може бути вірус, бо ніякі симптоми ще не з'явились. Поширюється вірус, через вдихання заражених крапельок від зараженої людини, або через дотик до поверхні, на якій є вірус, а потім перенесенням його на себе, торкаючись рота, носа чи очей.

Ще до початку заїзду батьки забезпечують інформування учасників про:

  • особливості COVID-19, чому він небезпечний та як від нього уберегтися;
  • ознаки респіраторних захворювань, які можуть бути підставою для недопущення до участі у програмі або ізолювання під час проведення програми;
  • протиепідемічні заходи, яких слід дотримуватись при участі у програмі (дивіться нижче).
  

Вирушаючи до табору 

● Повідомте керівників програми заздалегідь, чи хворіли ви або учасники минулого місяця та на які саме хвороби.

● Постарайтеся витримати 14 днів самоізоляції до виїзду, щоби мінімізувати потенційну загрозу занесення вірусу до табору.

● Складіть план дій на випадок, якщо учасник захворіє під час перебування в таборі. Передбачте, хто саме зможе приїхати та забрати учасника з табору, якщо він захворіє.

● Візьміть довідку від лікаря, що учасник здоровий та можете перебувати у таборі серед інших учасників. Зробіть тестування на зараження вірусом.

 

Візьміть із собою: 

● Термометр.

● Дезінфікуючий засіб (щонайменше 60% спирту у ньому). Достатньо на увесь період перебування у таборі.

● Достатню кількість захисних масок / пов'язок / бандан.

● Необхідні медикаменти, якщо вони потрібні учаснику, у зв'язку із його станом здоров'я.

● Інші необхідні речі персонального вжитку та захисту.

 

Перевезення до табору

● Їдьте з усіма засторогами проїзду у транспорті, з маскою на обличчі та зберігаючи відповідну дистанцію!
● Їдьте з відкритими вікнами.

● Якщо по дорозі ви користуєтесь громадським туалетом, мийте руки після цього та користуйтеся засобом для дезінфекції рук. 

 

У базовому таборі 

Учасники та персонал:
● Щодня перевіряють температуру та наявність відомих симптомів COVID-19. Відразу сповіщають керівників про підвищення температури чи інші негаразди зі здоров'ям!
● Замість того, щоб обійматись, роблять інший жест привітання, як, наприклад, поклавши руку на своє серце, або ввічливий поклон.
● Прикривають рот і ніс тканиною, коли кашляють або чхають, або серединою ліктя. Беруть із собою власні пакети, щоб утилізувати тканини, туалетний папір або інші потенційно інфекційні одноразові продукти.
● Постійно миють руки милом або дезінфікуючими засобами.
● Не торкаються обличчя немитими руками!

У випадку виявлення у дитини чи робітника табору протягом дня підвищення температури понад 37,20 С та будь-які інші симптоми гострих респіраторних захворювань, їх буде ізольовано та повідомлено про це медпрацівника і батьків.

На вході до будівель, класів, столових та інших приміщень організовуються місця для обробки рук антисептиками спиртовмісними, з концентрацією активної діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів. Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про необхідність дезінфекції.

У санітарних кімнатах забезпечується постійна наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено.

Аудиторії, у яких знаходяться учасники програми постійно провітрюються та прибираються, разом з дезінфекцією поверхонь, місць для сидіння.

Особи, які залучені до роботи в програмі та можуть мати прямий контакт з учасниками, перед початком роботи мають проходити термометрію. Особи, в яких виявлено температуру тіла понад 37,20 C або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання службових обов'язків.

Термометрія учасників програми проводиться кожні 4 години, із занесенням показників у відповідний журнал.

Усі учасники програми повинні регулярно мити руки рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на дві години та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, участі в іграх та інших заходах.

Учасники, в яких виявлено температуру тіла понад 37,20 C або ознаки респіраторних захворювань, ізолюються з відповідним інформуванням медичного працівника і батьків. При ізоляції важливо не допустити тривожних відчуттів у дитини та враховувати її психологічний стан.

 

На території табору забороняється: 

- використання багаторазових (тканинних) рушників;
- використання м'яких іграшок;
- використання килимів з довгим ворсом;
- перебування у вуличному взутті всередині приміщень

Забороняється допуск на територію табору сторонніх осіб на увесь період заїзду!


Ось такий протокол. Ми відкриті до Вашої критики, доповнень, порад.

Цього року ми плануємо проведення таких розвивальних англомовних програм:

 

Під Харковом


На морі в Болгарії 


На Мальті 

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Розвивайтеся разом з нами у Magic Camp - англомовн...
Що корисно знати про фунти стерлінгів у 2021 році
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Гість
Вівторок, 16 квітня 2024

Зображення капчи